Події

МОЗ запропонує плановий жорсткий карантин із початку січня на 3 тижні - Степанов

Міністерство охорони здоров'я України запропонує уряду впровадити жорсткий карантин з початку січня на три тижні, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми пропонуємо і пропонуватимемо уряду плановий жорсткий карантин, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість цього карантину має становити три тижні", - сказав він на брифінгу в п'ятницю.

Степанов вважає, що "такі планові речі зможуть підготувати нас до сезонного стрибка захворюваності на грип і розвантажити медичну систему.

Міністр зазначив, що поточного тижня завдяки карантину вихідного дня, що діяв раніше, захворюваність на COVID-19 знизилася.

"Ми фіксуємо кількість хворих майже щодня менше, ніж ми фіксували минулого тижня. Сьогодні майже на 1 тисячу менше хворих, ніж минулої п'ятниці. Ці епідпоказники свідчать, що в нас немає потреби впроваджувати тотальний карантин до кінця грудня, оскільки наша медсистема витримує", - сказав Степанов.

Міністр також повідомив, що МОЗ запропонує уряду впровадити жорсткий карантин із перших чисел січня. Цей карантин збігатиметься з традиційним затишшям у бізнесі й канікулами в школах і вишах.

"Ми запропонуємо впровадити жорсткий карантин з перших чисел січня на три тижні. Ми знаємо, що в новорічні свята в Україні з 1 січня все завмирає, що в дітей і студентів канікули. Тому ми зробимо жорсткий карантин і поєднаємо його з досить природними речами, які завжди припадають на січень", - резюмував він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ