18:44 06.12.2020

Шмигаль: у січні карантин доведеться посилити

1 хв читати
Шмигаль: у січні карантин доведеться посилити

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прогнозує посилення карантинних заходів у рамках протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в січні 2021 року.

"У грудні посилення обмежувальних заходів не буде. Завдяки карантину "вихідного дня" нам вдалося дещо стабілізувати епідемічну ситуацію та розвантажити медичну систему... Проте, з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні. Водночас держава робить усе, щоб українці якнайлегше пройшли зимові канікули заради безпеки", - написав Шмигаль у Facebook в неділю.

За його словами, в рамках спільної роботи з місцевою владою над переліком можливих обмежень мери міст і голови обладміністрацій подали власне бачення запланованих обмежень. "Підтримують заборону або обмеження діяльності: святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, хостелів, ТРЦ - 100%; музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля - 95%; святкових ярмарків, спортзалів і фітнес-центрів - 90%", - розповів прем'єр.

Водночас, за словами очільника уряду, мери та керівники обладміністрацій виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту, закладів громадського харчування (доставка або на винос) і готелів (без зон розваг і харчування).

"Повний перелік можливих карантинних обмежень буде представлений на засіданні уряду 9 грудня", - повідомив Шмигаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА