13:40 18.12.2020

Україна може стати майданчиком виробництва ліків, необхідних для подолання пандемії - посол Німеччини

2 хв читати
Україна може стати майданчиком виробництва ліків, необхідних для подолання пандемії - посол Німеччини

Україна має шанс стати майданчиком виробництва лікарських препаратів для боротьби з пандемією COVID-19, заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

"Хоча нам потрібна міжнародна співпраця та глобалізація, і Німеччина залишатиметься відданим прибічником цих процесів у майбутньому, є речі, які необхідно переносити на рідний ґрунт. Це ініціатива в межах німецької економіки, яка передбачає, що життєво необхідні товари, які нам потрібні, зокрема для того, щоб боротися з пандемією, наприклад основні інгредієнти медичних препаратів, необхідно виробляти ближче до дому. Це також шанс для України", - сказала Фельдгузен під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму в п'ятницю.

Посол уточнила, що Україна географічно близька ЄС, Німеччині і має великий обсяг кваліфікованих трудових ресурсів. За її словами, Україна може стати тією країною, де можуть виробляти лікарські препарати й інші категорії продуктів.

Фельдгузен закликала Україну продовжувати реформу системи громадського здоров'я, щоб вона могла реагувати на пандемії, які, ймовірно, з'являтимуться.

"Якщо зіставити Німеччину та Україну, які впровадили на початку жорсткі заходи, обмеження, обидві наші країни виграли час, щоб адаптуватися до пандемії. Наші системи охорони здоров'я не були переобтяжені внаслідок пандемії, і пацієнти могли отримувати доступ до лікування", - пояснила вона.

Крім того, посол подякувала Україні в аспекті міжнародної співпраці за те, що вона направляла своїх лікарів до Італії, а літаком "Мрія" доставляли засоби індивідуального захисту до багатьох країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА