16:09 28.12.2020

Держоборонзамовлення Міноборони виконано на 99,5% - Таран

2 хв читати
Держоборонзамовлення Міноборони виконано на 99,5% - Таран

Станом на 26 грудня 2020 року Міністерство оборони України виконало державне оборонне замовлення на 99,5%, повідомив міністр оборони країни Андрій Таран.

"Підписано державних контрактів на суму 21 млрд 897 млн 870 тис. грн із загальних виділених 22 млрд 4 млн 740 тис. грн. Збільшено обсяги закупівлі нового та модернізованого озброєння, військової техніки та виробів спеціального призначення, поставленого до військ. Попри обмеження роботи підприємств оборонно-промислового комплексу, пов’язані з COVID-19, вдалось забезпечити постачання озброєння та військової техніки на рівні 2019 року, а за деяким напрямами (забезпечення боєприпасами, бронетанковою технікою, цифровими засобами зв’язку) навіть перевищити обсяги попереднього року", - наводить у понеділок слова Тарана прес-служба Міноборони.

За його словами, за державним оборонним замовленням до військ, зокрема, поставлено 10,5 тис. одиниць техніки, 3,2 млн штук боєприпасів. Проплачено авансом виготовлення та постачання ОВТ у 2021 році на суму 6,5 млрд грн.

"Основний ресурс наступного року варто планувати на закупівлю нового озброєння, а не на ремонт застарілих зразків. Варто змінити хибну практику, коли Державне оборонне замовлення та формування закупівель використовується лише як спосіб забезпечення поточних потреб Збройних сил України. Маємо створити умови і використовувати ДОЗ як інструмент стратегічного розвитку ЗС України", - зазначив Таран.

З цією метою будуть переглянуті підходи до розподілу та використання коштів на закупівлю нових (модернізованих) зразків озброєння, військової техніки.

"Відповідним підрозділам Міністерства оборони також поставлено завдання у найстисліші терміни забезпечити імплементацію положень закону України "Про оборонні закупівлі". У 2021 році маємо перейти до нових процедур закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення. Для цього розробляємо нову методику закупівлі за вартістю зразка, яка враховуватиме його життєвий цикл", - сказав міністр оборони.

Таран зазначив, що вперше в історії оборонного відомства створено нормативну базу та практично реалізовано прямі міжнародні угоди щодо закупівлі та постачання за імпортом озброєння і військової техніки, а також комплектуючих до них, що не виробляються в Україні.

Зокрема, з турецькими компаніями підписано контракти на закупівлю безпілотних авіаційних комплексів та будівництво кораблів класу "корвет" із передачею відповідних технологій та подальшим нарощуванням будівництва суден в Україні.

Проведена також необхідна підготовча робота для підписання контракту на замовлення для потреб ЗСУ трьох літаків Ан-178, який буде підписано найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА