20:44 28.12.2020

Італійські лікарі виявили штам коронавірусу, схожий на "британський"

2 хв читати
Італійські лікарі виявили штам коронавірусу, схожий на "британський"

Медики в Італії виявили штам коронавірусу COVID-19, дуже схожий на той, який наразі активно поширюється у Великій Британії, пише в понеділок газета "Репуббліка".

При цьому фахівці виявили, що цей "італійський" коронавірус присутній на Апеннінах із серпня 2020 року.

"З перших чисел серпня в Італії поширюється варіація коронавірусу, яка дуже схожа на його сумнозвісний "англійський" різновид", - заявив глава італійської асоціації вірусологів Арнальдо Карузо.

За його словами, лікарі виявили цей штам випадково - спостерігаючи за пацієнтом, який у квітні заразився на COVID-19. Лікарів зацікавило, що в серпні тест цієї людини на коронавірус знову дав позитивний результат. Декілька наступних тестів підтвердили наявність COVID-19 в організмі пацієнта.

У підсумку в листопаді фахівці, що не розуміли, чому цей пацієнт повторно захворів, вирішили вивчити в лабораторії здані ним тести. В результаті і з'ясувалося, що у нього - саме новий варіант коронавірусу.

"На наш подив, ми знайшли новий варіант коронавірусу, схожий на англійський штам, але не ідентичний йому", - сказав Карузо.

Британська влада в грудні визнала, що в їхній країні циркулює новий штам COVID-19. Він - не більше летальний "класичних" варіантів COVID-19, проте - набагато легше поширюється. З огляду на це у Великій Британії ввели додаткові обмеження, щоб уповільнити поширення інфекції. Паралельно з цим у країні триває кампанія з вакцинації населення від коронавірусу.

"Британський" варіант COVID-19 останніми тижнями виявили і в низці інших країн Європи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА