20:28 13.01.2021

Трамп винен у підбурюванні до "збройного заколоту" проти США

2 хв читати
Трамп винен у підбурюванні до "збройного заколоту" проти США

Президент США Дональд Трамп несе відповідальність за спробу повстання в Вашингтоні і зобов'язаний покинути свій пост, заявила в середу спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Такі обвинувачення пролунали під час дебатів, які відбуваються в Палаті представників перед тим, як конгресмени повинні будуть проголосувати за резолюцію про оголошення імпічменту Трампу.

"Ми знаємо, що президент США підбурював до цього повстання, до цього збройного заколоту проти нашої спільної батьківщини. Він повинен піти, він є виразною і безпосередньою загрозою для нації, яку ми всі любимо", - сказала Пелосі.

Також вона заявила, що Трамп з моменту президентських виборів листопада 2020 року брехав про їх підсумки, викликав сумніви у громадськості в їх чесності і намагався вплинути на владу з метою позбавити перемоги кандидата від демократів Джо Байдена.

У резолюції Трампа обвинувачують у "тяжких злочинах і проступках" з огляду на заворушення в Капітолії, що відбулися минулого тижня в США.

Якщо Палата представників у середу прийме резолюцію про оголошення імпічменту Трампу, то розгляд питання перейде в верхню палату Конгресу - в Сенат.

Трамп за час свого президентського терміну вже проходив через процедуру імпічменту. У лютому минулого року американські сенатори не стали визнавати Трампа винним у зловживанні владою і перешкоджанні розслідуванню, яке проводив Конгрес.

6 січня прихильники Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, в результаті заворушень мінімум п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії в той момент займалися твердженням результатів голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Байден. Засідання Конгресу було перервано, частину конгресменів евакуйовано.

Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА