15:30 14.01.2021

Новий голова ОБСЄ відвідає Україну наступного тижня

2 хв читати
Новий голова ОБСЄ відвідає Україну наступного тижня

Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде наступного тижня відвідає Україну, де має намір ознайомитися із ситуацією з вирішення конфлікту на Донбасі.

"Уже наступного тижня я відвідаю Україну, щоб зустрітися з представниками української влади, а також із спеціальним представником Грау, СММ і координатором проектів в Україні, щоб оцінити ситуацію та підтримати зусилля для сталого вирішення конфлікту", - сказала Лінде у четвер, представляючи постійній раді ОБСЄ програму головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році.

Вона наголосила, що найбільш кричущим прикладом порушення загальних зобов'язань і міжнародного права залишається криза в Україні та навколо неї.

"Як голова, Швеція усвідомлює виняткову важливість Спеціальної моніторингової місії та "нормандського формату", і Тристоронньої контактної групи, щоб знайти стійке політичне вирішення конфлікту. Це має бути зроблено відповідно до принципів і зобов'язань ОБСЄ, з повною повагою суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України, в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Автономною республікою Крим та містом Севастополем", - зазначила Лінде.

Вона заявила, що ОБСЄ продовжить рішуче підтверджувати, що СММ уповноважена мати безпечний і надійний доступ без обмежень у всій Україні, і нагадувати, що СММ мають бути надані необхідні умови для здійснення її мандата.

Як повідомлялося, Швеція розпочала своє річне головування в ОБСЄ 1 січня 2021 року.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА