Події

НАТО занепокоєне розширенням російської військової присутності в різних регіонах, зокрема в Криму - Столтенберг

 НАТО уважно стежить за збільшенням військової присутності Росії в Лівії та в ширшому плані на африканському континенті, заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

"Збільшення присутності Росії не лише в Лівії, а й в інших місцях - в Африці, на Близькому Сході, в Сирії, в регіоні Чорного моря, в Криму, у Балтійському регіоні, на Крайній Півночі - це тенденція, яку констатує НАТО. Доводиться констатувати, що спостерігається російська військова присутність від Крайньої Півночі, з охопленням Балтійського і Чорноморського регіонів, до Близького Сходу та Африки", - сказав Столтенберг, відповідаючи в четвер на відповідне запитання на спільній з президентом Мавританії Мухаммедом ульд аш-Шейхом аль-Газуані прес-конференції.

"Це щось, що є справжньою причиною нашого занепокоєння. Ми уважно стежимо за цим військовим посиленням. Тому НАТО зміцнило боєготовність своїх сил. Це причина, чому ми виділяємо додаткові інвестиції для нових військових можливостей. Це причина, чому ми адаптуємо НАТО перед обличчям дедалі більш напористої Росії, яка вкладає значні інвестиції у військове оснащення та яка посилює військову присутність, включно з нашими кордонами", - продовжив генсек альянсу.

Це ж, за його словами, стосується і Північної Африки, зокрема Лівії. "Що стосується саме Лівії, ми спостерігали винищувачі, найманців, фінансованих Росією, а також інші російські військові дії", - зазначив Столтенберг.

Він заявив, що це лише спонукає НАТО підтримувати зусилля ООН із пошуку політичного рішення. "Ми вітаємо досягнутий прогрес, ми вітаємо припинення вогню та продовжуємо активно підтримувати процес під керівництвом ООН і берлінський процес", - підсумував генсек Північноатлантичного альянсу.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ