Події

Штрафи і пеня за несвоєчасно оплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що штрафи і пеня за несвоєчасно оплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть.

За його словами, уряд розпочав реалізацію кроків, необхідних для того, щоб ринки електроенергії та газу почали працювати правильно і зручно для людей.

"По-перше, було встановлено граничну ціну на ринку газу з 1 лютого і до кінця опалювального сезону не вище 6,99 грн за кубічний метр. По-друге, тарифи на тепло і гарячу воду будуть змінюватися до кінця опалювального сезону. По-третє , після консультацій з урядом і депутатами НКРЕКП прийняла рішення про обмеження тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр", - сказав Шмигаль в ефірі телеканалу ICTV у понеділок увечері.

Прем'єр-міністр України також повідомив, що в уряді очікують результатів розслідування Антимонопольного комітету і встановлення чесних прозорих правил на ринку газу.

"Кабміном буде ухвалено рішення про компенсацію домогосподарствам, в яких встановлено електроопалення. Тобто ціна на газ буде встановлюватися один раз на рік, як це робиться в більшості країн Європи", - зазначив Шмигаль.

Водночас, як зазначив прем'єр-міністр, уряд спільно з профільним комітетом Верховної Ради ініціюватиме ухвалення законопроекту про можливість передачі газорозподільних мереж органам місцевого самоврядування. "Це важливий елемент, який забезпечить справедливість формування ціни на розподіл", - додав він.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ