Події

Україна отримає необхідну кількість вакцин від коронавірусу у заплановані терміни - прем'єр

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обіцяє, що Україна буде забезпечена необхідною кількістю безпечних вакцин від коронавірусної інфекції.

"Україна буде забезпечена необхідною кількістю безпечних вакцин, і це відбудеться в ті терміни, які були заплановані", - сказав Шмигаль на пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок

Він повідомив, що в рамках глобальної ініціативи Covax Україна отримає протягом року від 8 до 16 млн доз. вакцини. "Україна передала всі необхідні документи для отримання вакцин так званої першої хвилі. До першого лютого очікуємо рішення Covax... і в разі позитивного рішення отримаємо в лютому від 100 до 200 тисяч вакцин Pfizer-BioNTech", сказав Шмигаль.

Глава уряду нагадав, що Україна підписала 30 грудня 2020 року договір про купівлю вакцин від компанії Sinovac. За його словами, сума контракту становить 964 млн грн, передбачена ним кількість вакцин - 1 млн 913 тис. доз.

"Графік постачань - через 30 днів після реєстрації вакцини в країні виробника. Минулого тижня ця вакцина отримала підбадьорення на використання в Бразилії, де проводили клінічні випробування. Відповідно, орієнтовно через три, максимум чотири тижні ми очікуємо першу партію в сумі 700 тис. доз вакцини цього виробника", - уточнив Шмигаль.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація від коронавірусної інфекції в Україні розпочнеться вже в лютому 2021 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ