22:37 02.02.2021

Зеленський ввів санкції проти нардепа Козака і заблокував діяльність телеканалів 112, Newsone і ZIK

2 хв читати
Зеленський ввів санкції проти нардепа Козака і заблокував діяльність телеканалів 112, Newsone і ZIK

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти народного депутата України з фракції "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака, а також восьми товариств з обмеженою відповідальністю строком на 5 років, повідомила прес-служба Офісу президента.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021р "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - сказано в тексті указу.

Повідомляється, що контроль за виконанням цього рішення покладається на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Указ № 43/2021р. набуває чинності з дня його опублікування.

За словами Данілова, під час засідання РНБО у вівторок, 2 лютого, за введення санкцій проголосували 17 членів РНБО з 19.

"Сьогодні відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, де шляхом письмового голосування члени РНБО розглядали питання введення персональних санкцій щодо юридичних та фізичних осіб, які перебувають на території України. З 19 членів Ради національної безпеки і оборони 17 проголосували за, один утримався, один перебуває у відрядженні", - сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Згідно з рішенням РНБО, санкції проти Козака передбачають блокування активів - тимчасове обмеження права людини користуватися і розпоряджатися належним йому майном, обмеження торговельних операцій, обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, запобігання виведення капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, повну або часткову заборону здійснення операцій з цінними паперами, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції відповідно до цього закону, припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави або вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави, заборона передачі технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності.

Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведення капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів, отримання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, заборона користування радіочастотним ресурсом України, припинення надання послуг з ретрансляції/розповсюдження телепрограм/надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

Зокрема, йдеться про ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий Формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Нові комунікації".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА