09:14 12.02.2021

Місячний Новий рік зустрічають у Китаї

1 хв читати
Місячний Новий рік зустрічають у Китаї

Жителі Китаю зустрічають місячний Новий рік і йдуть на вихідні до 17 лютого.

Зазвичай китайці проводять свято в колі сім'ї. Але цього року влада закликала жителів не подорожувати через пандемію, і загалом святкових заходів планується мало. За попередніми даними міністерства комерції, свята "на місці" проведуть у 36 китайських містах.

Місцеві департаменти культури і туризму, музеї і компанії просувають різні варіанти культурного відпочинку в інтернеті. Так, провінція Шеньсі у вихідні пропонує відправитися у "цифрові подорожі", а платформа підкастів Ximalaya запустила акцію під назвою "З любов'ю проведи Новий рік на місці" і запропонувала користувачам послухати 10 тис. безоплатних аудіокниг.

На цьому тлі китайці все більше і більше купують в інтернеті. Із січня обсяг роздрібної інтернет-торгівлі перевищив 700 млрд юанів (майже $108 млрд). Крім новорічних товарів, особливо високим попитом користуються машини, побутова техніка та електроніка. Так, у січні обсяг продажу автомобілів зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року на 30%, а мобільних телефонів - на 93%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА