21:28 12.02.2021

Пекін відмовився надавати ВООЗ вихідні дані про ранні випадки COVID-19 у Китаї

2 хв читати
Пекін відмовився надавати ВООЗ вихідні дані про ранні випадки COVID-19 у Китаї

Китай відмовився надавати експертам Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які працювали в Ухані, первинну персоналізовану інформацію про ранні випадки зараження коронавірусом COVID-19, повідомляє в п'ятницю американське видання The Wall Street Journal із посиланням на фахівців ВООЗ.

"Вони надали нам пару прикладів, але це не те ж саме, що і обробити їх всі, а це потрібно для стандартного епідеміологічного дослідження", - цитує газета слова мікробіолога ВООЗ Домініка Дуаєра.

"Я вчений і довіряю фактам. Я довіряю документальним свідченням, заснованим на даних, я не довіряю просто тому, що хтось говорить", - зазначила данський епідеміолог Теа Фішер.

За словами членів команди ВООЗ, китайська влада і вчені надали власні дослідження, при цьому китайська сторона запевняла, що не зафіксувала випадки COVID-19 у місяці, які передували його спалаху в Ухані. Однак ВООЗ не дозволила ознайомитися з даними, які були джерелом цих досліджень, і які дали б їм можливість проаналізувати, наскільки рано і наскільки інтенсивно вірус почав поширюватися в Китаї, наголошує The Wall Street Journal із посиланням на представників команди ВООЗ.

Зазначається, що Національна комісія охорони здоров'я Китаю і міністерство закордонних справ не відповіли на прохання прокоментувати цю інформацію.

Раніше The Wall Street Journal також повідомляла, що попередні результати досліджень експертів ВООЗ показали: коронавірус міг з'явитися на два місяці раніше, ніж це було офіційно підтверджено.

За інформацією газети, міжнародна група експертів ВООЗ чотири тижні працювала в китайському місті Ухань, де вперше був виявлений коронавірус, над виявленням джерела його походження. Вони не виключили, що понад 90 людей у центральному Китаї були госпіталізовані з симптомами коронавірусу за два місяці до 8 грудня 2019 року, коли був знайдений перший пацієнт із виявленим штамом коронавірусу.

Глава групи китайських експертів у делегації ВООЗ Лян Ванянь зі свого боку заявляв, що зразки крові і медичні записи були перевірені, але немає жодних доказів того, що вірус з'явився до грудня 2019 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА