16:06 20.02.2021

Чехія закликає Росію припинити незаконний контроль над Кримом і звільнити українських політв'язнів

1 хв читати
Чехія закликає Росію припинити незаконний контроль над Кримом і звільнити українських політв'язнів

Чеська Республіка закликає РФ припинити порушення прав людини в Криму, звільнити політичних в'язнів на півострові, дотримуватися норм міжнародного права і покласти край незаконній окупації території України, йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ (МЗС) Чехії у зв'язку із 7-ю річницею окупації Криму.

"В окупованому Криму порушуються основні права людини і громадянина. Відкриваються політично мотивовані судові процеси проти активістів демократії, цілеспрямовано обмежуються права кримських татар та інших національних меншин", - йдеться в заяві.

У МЗС наголоують, що мілітаризація Кримського півострова і обмеження вільного судноплавства в Керченській протоці та Азовському морі грубо порушують міжнародне право і загрожують стабільності й безпеці в Європі.

Крім того, через військові дії РФ також відбувається "екологічне спустошення окупованої території і всього регіону".

"Чеська Республіка, навіть з урахуванням свого історичного досвіду, не визнає анексію і разом з державами-членами ЄС і НАТО та іншими міжнародними партнерами рішуче засуджує її. Ми висловлюємо нашу беззастережну підтримку суверенітету і територіальній цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів", - резюмують у чеському МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА