Події

Кулеба анонсував впровадження нових правил використання дипломатичного транспорту

У Міністерстві закордонних справ України готують зміни правил використання дипломатичних автобусів, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"За моїм дорученням вже готуються зміни правил використання дипломатичних автобусів. Ми розглядаємо різні опції, це і можливість пломбування автобусів, і трекінгу їх пересування, фіксування чіткого опису того, що перебуває на борту такого автобуса", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу у п'ятницю.

Він зазначив, що наразі нові правила розробляють юристи.

"Ми зробимо все для того, щоб наш дипломатичний транспорт використовувався виключно за призначенням. Я не можу гарантувати доброчесність кожного з двох тисяч співробітників МЗС, але я запевняю, що кожен, хто поводитиметься як недоброчесна людина, нестиме за це відповідальність", - зазначив міністр.

Глава відомства також зазначив, що буде підвищено антикорупційний ризик використання транспортних засобів МЗС із середнього до високого. "У новій антикорупційній стратегії ця проблема отримає найретельнішу увагу. У рамках системи МЗС ми посилимо відповідальність не лише тих людей, які можуть бути "спіймані на гарячому", а й їхніх керівників за такі випадки", - пояснив він.

Кулеба також зазначив, що співробітників посольства України в Польщі, причетних до спроби провезти через кордон партію контрабанди, звільнили з посольства. "Я вже інформував, що обидва співробітники, які перебували в цьому автобусі, звільнені з посольства України в Польщі, їхня робота в посольстві завершена. Наразі, відповідно до чинного законодавства, триває дисциплінарне розслідування щодо них, і за результатами цього розслідування я буду готовий ухвалювати найсуворіші рішення", - додав він.

Міністр також наголосив, що МЗС буде абсолютно відкрито до взаємодії з правоохоронними органами та максимально допоможе їм з'ясувати всі обставини цієї справи і провести розслідування.

"Ніхто не має права кидати тінь на тисячі українських дипломатів, які чесно й старанно працюють, захищаючи українські інтереси, інтереси українського бізнесу, українських громадян у світі", - заявив Кулеба, зазначивши, що кожного, хто спробує таку тінь кинути, він оголосить персоною нон грата в українській дипломатії.

Як повідомлялося, уранці 1 березня міністр закордонних справ України відкликав із-за кордону двох співробітників посольства України в Польщі, причетних до спроби провезти через кордон партію контрабанди. Кулеба зазначив, що стосовно цих співробітників буде проведено дисциплінарне розслідування. Крім того, МЗС України готове до співпраці з правоохоронними органами та очікує від них швидкого й неупередженого розслідування та встановлення всіх обставин справи.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ