Події

Україна має намір відкрити посольства у Чилі, Філіппінах та Гані, а також консульство в Мумбаї - глава МЗС

Україна веде роботу з відкриття низки посольств і консульств у різних країнах світу, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Буде створено посольство України у Республіці Гана, це відповідає нашому курсу на поступове зміцнення позицій України в Африці", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу у п'ятницю.

За його словами, також буде відкрито посольство України в Республіці Філіппіни. "Країна дуже складна, з нею треба працювати для того, щоб вона прихильніше ставилася до українських ініціатив у міжнародних організаціях, насамперед в ООН. Крім того, ми пішли у Філіппіни, бо бачимо велику зацікавленість українського бізнесу для торгівлі з цією країною", - зазначив міністр.

Кулеба зазначив, що повноцінним посольством стане посольство України в Чилі, яке наразі є відділенням посольства іншої країни. Також буде створено генеральне консульство України в місті Мумбаї, Індія. "Мумбаї є величезним бізнес-центром, там теж є величезні можливості для українського бізнесу, для залучення інвестицій в Україну, і ми йдемо туди, щоб розвивати цю тему", - пояснив він.

Буде відкрито генеральне консульство України у Вроцлаві, Республіка Польща.

"Ми вже почали його формування, туди ми йдемо для того, щоб ще ефективніше та краще допомагати українським громадянам, які працюють або навчаються, або живуть у Республіці Польща", - наголосив Кулеба.

Крім того, буде відкрито консульство України в Сігету-Мармацієй у Румунії.

"Ці нові представництва загалом - це нові додаткові можливості захищати інтереси української держави, українського бізнесу та українських громадян. Я обіцяю, як міністр, що ці посольства та консульства будуть швидко створені, що ми призначимо туди професійних людей. І я радий, що, незважаючи на всі труднощі, за рахунок підвищення ефективності роботи дипломатичної служби ми можемо не звертати, а навпаки розширювати свою присутність у світі та зміцнювати позиції України на міжнародній арені", - сказав Кулеба.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ