Події

Розслідування "справ Коломойського" в Україні продовжиться незалежно від американських санкцій - Корнієнко

У депутатській фракції "Слуга народу" переконані, що розслідування справ, пов'язаних із бізнесменом, екс-головою Дніпропетровської облдержадміністрації Ігорем Коломойським триватиме в Україні незалежно від того, як розвиватимуться події у зв'язку з оголошенням санкцій США проти нього.

"Незалежно від того, як розвиватимуться події з американськими санкціями, розслідування справ, пов'язаних із Коломойським, в Україні триватиме. Це стосується і ПриватБанку, і інших історій. Офіс генерального прокурора та НАБУ плідно працюють у тих провадженнях, які є", - зазначив голова політичної партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, США сьогодні фактично показали, що "не хочуть бачити Коломойського і членів його сім'ї та пов'язаних осіб у своїй країні" й водночас дали зрозуміти всім, для кого важливі відносини зі США, що "з Коломойським небажано мати справу".

При цьому Корнієнко також наголосив, що деолігархізація для президента Володимира Зеленського - не порожнє слово, тому "Медведчук, Порошенко, Коломойський або будь-який мільярдер мають розуміти, що тепер вони живуть за загальними для всіх законними правилами".

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції проти бізнесмена та колишнього українського державного діяча Ігоря Коломойського у зв'язку з його причетністю до великої корупції.

Блінкен зазначив, що у своєму офіційному статусі голови Дніпропетровської області України з 2014 до 2015 року Коломойський був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону та віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду і громадські процеси, зокрема використовуючи свій політичний вплив і офіційну владу для особистої вигоди.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ