Події

Молдова балансує на межі оголошення локдауну через коронавірус

У Молдові зареєстровано 350 нових випадків зараження коронавірусом, 18 осіб померли, повідомила в понеділок увечері прес-служба міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

"У понеділок було оброблено 1281 тест, зокрема 1068 первинних тестів. 350 результатів виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 195 602", - наголошується в повідомленні.

З медустанов у понеділок було виписано 912 пацієнтів, що вилікувалися від коронавірусу. Загалом від коронавірусу вилікувалися 172 242 особи.

Повідомляється про смерть ще 18 пацієнтів з діагностованим коронавірусом. Згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії у Молдові зросла до 4 129 осіб.

"У Молдові коронавірусом хворіють 19 231 особа. До медичних установ госпіталізовано 4 121 пацієнт з підтвердженим COVID-19, 323 перебувають у вкрай важкому стані, 71 пацієнт підключений до апаратів штучної вентиляції легенів. На домашньому лікуванні - 11 811 людей з легкими формами COVID- 19, а 18 205 осіб перебувають під наглядом сімейного лікаря", - зазначає міністерство охорони здоров'я.

"Інтерфакс" раніше повідомляв, що за останні два тижні в Молдові різко збільшилася кількість нових випадків зараження COVID-19. У четвер, 3 березня, був зареєстрований рекорд за кількістю нових випадків зараження за один день - 1800. У п'ятницю, 4 березня, було зареєстровано 1780 випадків. У вихідні, включно з 8 березня, зареєстровано менше випадків, оскільки цими днями працюють не всі лабораторії з проведення тестування, в зв'язку з чим проведено в три-чотири рази менше тестів, ніж у звичайні дні.

У зв'язку із зростанням кількості хворих Національна комісія з громадського здоров'я на чолі з в.о. прем'єр-міністра Молдови Ауреліу Чокоєм посилила обмежувальні заходи. У навчальних закладах продовжено канікули до 15 березня. Всім роботодавцям рекомендовано перевести співробітників на віддалену роботу, а державні установи працюють за особливим графіком.

Урядова комісія не виключає, що термін дії обмежень може бути продовжено. У Молдові до 15 квітня діє режим надзвичайного стану в галузі суспільної охорони здоров'я через коронавірус.

Чокой заявив на цьому тижні, що "в нинішній ситуації введення повного локдауну в країні є неминучим". За словами глави уряду, він обговорюватиме це питання з президентом і парламентом. Чокой не виключив, що у зв'язку зі складною епідситуацією парламент найближчим часом може оголосити в країні надзвичайний стан.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ