08:13 27.03.2021

Білорусі відмовили в участі в "Євробаченні" 2021 року

1 хв читати
Білорусі відмовили в участі в "Євробаченні" 2021 року

Організатори міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" відмовили Білорусі в участі в конкурсі цього року, оскільки нова представлена композиція порушує правила конкурсу та може нашкодити його репутації.

"Європейський мовний союз і Reference Group, керуюча рада "Євробачення", уважно вивчили нову заявку, подану БТРК (Белтелерадіокомпанія), щоб оцінити її право на участь у конкурсі цього року. Вони дійшли висновку, що нова пісня також порушує правила конкурсу та може завдати шкоди його репутації", - йдеться в заяві організаторів.

Уточнюється, що "оскільки БТРК не змогла подати заявку упродовж продовженого терміну, на жаль, Білорусь не братиме участі в 65-му конкурсі пісні "Євробачення" в травні".

Раніше повідомлялося, що претендент від Білорусі на участь в "Євробаченні" готує нову пісню для подачі заявки.

Учасниками "Євробачення" від Мінська цього року була обрана група "Галаси ЗМеста" з піснею "Я навчу тебе" ("I'll Teach You"). Однак Європейський мовний союз (ЕВС) визнав заявку такою, що не відповідає правилам конкурсу і не допустив пісню до участі в конкурсі.

У ЄВС заявили про те, що пісня "ставить неполітичний характер конкурсу під сумнів" і "ризикує підірвати репутацію пісенного конкурсу "Євробачення". ЄВС сповістив білоруську сторону про те, що "пісня в чинному варіанті не може брати участі в "Євробаченні", а невиконання вимоги може привести до дискваліфікації білоруського учасника.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА