Події

Рішення про надання російській мові статусу регіональної в Миколаєві залишається чинним - мовний омбудсмен

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь повідомив, що рішення Миколаївської міської ради про надання російській мові статусу регіональної мови в Миколаєві досі є чинним.

"У листопаді минулого року я звернувся до новообраних депутатів низки місцевих рад, на території яких ще діяли рішення про функціонування регіональних мов, із закликом скасувати такі рішення і надіслав листа до генерального прокурора України Ірини Венедіктової щодо забезпечення скасування протиправних рішень у судовому порядку", - наводить слова Кременя прес-служба мовного омбудсмена.

Зазначено, що, за інформацією прокуратури Миколаївської області, досі залишається чинним рішення Миколаївської міської ради "Про надання російській мові статусу регіональної мови м. Миколаєва". Наразі обласна прокуратура скерувала до Миколаївської міської ради запит щодо надання інформації про заходи, вжиті для скасування або визнання недійсним зазначеного рішення ради.

"У разі невжиття належних заходів прокуратура порушить питання щодо звернення з позовом до суду про визнання нечинним та протиправним відповідного рішення Миколаївської міськради", - йдеться в повідомленні.

Кремінь також закликав місцеві ради всіх рівнів активізувати роботу щодо розробки та ухвалення регіональних програм розвитку й функціонування української мови.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ