14:35 19.04.2021

Аваков: Ескалація біля кордонів України найбільша з 2015 року, але українські військові готові дати гідну відсіч РФ

2 хв читати
Аваков: Ескалація біля кордонів України найбільша з 2015 року, але українські військові готові дати гідну відсіч РФ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначає, що з 2015 року на сьогодні біля кордонів України найбільша концентрація військ РФ, і українські військовослужбовці повністю готові захищати рубежі.

Як повідомляє прес-служба МВС України, у понеділок, 19 квітня, міністр внутрішніх справ проінспектував позиції підрозділів системи МВС.

"Сьогодні ми проводимо інспекційну поїздку, яка має на меті проконтролювати ключові функції оборони, які покладені на підрозділи Національної гвардії, а також інші підрозділи системи МВС, які входять до сил ООС. Ми розраховуємо на мирний розвиток подій, уникнути тієї ескалації, яку готують російські найманці та російські збройні сили, але водночас - ми повністю готові захищати наші рубежі", - наводить слова Авакова прес-служба відомства.

За словами міністра, основне завдання перевірки - визначити всі необхідні заходи для додаткової оборони. Так, інспекція відбувається на всій лінії фронту - у Донецькій та Луганській областях.

"Із 2015 року - це найбільша концентрація ворожих сил біля наших кордонів. А зважаючи на істерію та інформаційну атаку, яку проводять російські пропагандисти, можна сказати, що це найбільша загроза", - сказав Аваков.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що Україна сподівається на дипломатичне врегулювання ескалації, однак об'єднані сили готові дати гідну відсіч РФ.

"Ми переживаємо непростий період ескалації. Але ми вже не перший рік перебуваємо під тиском російського скаженого пса, який стоїть біля наших кордонів. Ми будемо готові. Ми на своїй землі, у нас немає іншого вибору, окрім як захищатися, не залежно від того, як поводитимуться іноземні політики. Ми розраховуємо на дипломатичне урегулювання, але повністю готові до оборони", - додав він.

Командувач ООС генерал Володимир Кравченко зазначив, що всі підрозділи об'єднаних сил готові до будь-яких дій з боку противника.

У свою чергу командир полку "Азов" Денис Прокопенко наголосив, що полк "Азов" наразі перебуває у підвищеній бойовій готовності: "Наше завдання - не допустити того, що сталося у 2014 році. Ми боротимемося за звільнення окупованих територій, зокрема Криму".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА