Події

У Римі відбулися українсько-італійські воєнно-політичні консультації

У Римі у п'ятницю закінчилися воєнно-політичні консультації делегації Міністерства оборони України з представниками Міністерства оборони та Збройних сил Італійської Республіки, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Українська делегація на чолі із генеральним директором Директорату політики у сфері оборони Міністерства оборони України Юрієм Пундою провела переговори з начальником департаменту міжнародного співробітництва, військової політики та планування Генерального штабу Збройних сил Італійської Республіки бригадним генералом Давідом Морпурго та експертами у сфері безпеки й оборони", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що під час консультацій були обговорені актуальні питання безпеки, а також стан і перспективи українсько-італійського співробітництва між оборонними відомствами двох країн.

Крім того, під час переговорів були визначені подальші шляхи двостороннього воєнно-політичного та військового співробітництва на 2021-2022 роки. Сторони представили оцінки розвитку воєнно-політичної ситуації в європейському регіоні, а також визначили напрями реформи збройних сил.

"Українська делегація поінформувала італійських колег про поточну ситуацію в районі проведення ООС та акцентувала увагу на заходах реформування, які проводяться в Збройних силах України, зокрема, з питань трансформації та розвитку системи військового управління та переведення її на функціонування за стандартами держав-членів НАТО", - повідомляють у відомстві.

Під час консультацій було наголошено на необхідності консолідації підтримки нашої держави з боку членів, зокрема надання Плану дій членства в НАТО, що сприятиме стримуванню збройної агресії Російської Федерації проти України.

Було також відзначено, що інтеграція України в євроатлантичний безпековий простір та набуття повноправного членства в НАТО на сьогодні є конституційною нормою.

"Італійські колеги відзначили важливість розвитку відносин з Україною в оборонній сфері та засвідчили підтримку незалежності нашої держави та її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах", - наголошують у Міноборони.

Там додають, що за результатами переговорів сторони підписали План двостороннього співробітництва між Міністерством оборони України, Збройними силами України та Збройними силами Італійської Республіки на 2021 рік.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ