16:32 07.05.2021

Масштабні акції 9 травня в Києві не плануються, поліція готова до забезпечення порядку - Крищенко

3 хв читати
Масштабні акції 9 травня в Києві не плануються, поліція готова до забезпечення порядку - Крищенко

Заявки на проведення в Києві 9 травня масштабних акцій, приурочених до Дня перемоги над нацизмом, наразі не надходили, нечисленні заходи вшанування пам'яті відбудуться в Парку вічної слави та на інших об'єктах, що стосуються Другої світової війни, повідомив начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"У нас є низка заявок на проведення заходів 9 травня, вони стандартні. Відбудеться панахида о 8-й ранку в Парку слави біля могили Невідомого солдата, організована Українською православною церквою. О 9-й годині - урочисте покладання квітів", - розповів Крищенко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, є заявка на захід - вшановування пам'яті та автопробіг - від представників ГО "Інститут правової політики та соціального захисту".

"О 10-й годині - покладання квітів біля пам'ятника Ватутіну та об 11-й - біля Меморіалу вічної слави, заявлена участь до 200 людей", - зазначив він.

За словами начальника поліції Києва, також від цієї організації заявлений автопробіг, але кількість автомобілів, які візьмуть у ньому участь, поки що не відома.

Крім того, як повідомив начальник главку, є заявка на покладання квітів від ГО "Громадянська солідарність "Браття" о 10-й годині, заявлена участь до 200 осіб.

За словами Крищенка, очікується, що найбільш масовим заходом стане покладання квітів у Парку слави, організоване міською організацією ветеранів України.

"У ньому візьмуть участь ветерани, представники районних організацій. Початок - о 10:30, а об 11-й розпочнеться рух колони", - зазначив він, додавши, що минулого року в такому заході взяли участь близько 300 людей.

Також, як розповів керівник поліції Києва, об 11-й годині розпочнуться заходи в Національному музеї історії Другої світової війни, організовані Київською міською адміністрацією.

"Поки що інших заявок, заявок на численні заходи немає", - додав Крищенко.

Керівник столичної поліції повідомив, що правопорядок у Києві забезпечуватиме стандартна кількість нарядів поліції. "Безумовно, буде посилення патрулями Нацгвардії", - сказав він.

"Уже із сьогоднішнього дня ми починаємо посилене патрулювання в Парку слави та на інших об'єктах, які стосуються Другої світової війни. Також посилене патрулювання буде там, де відбудуться державні заходи", - уточнив керівник поліції Києва.

За його словами, в Парку слави чергуватимуть кінологи, вибухотехніки, а за потреби проводитимуться поверхневі перевірки, щоб уникнути якихось конфліктних ситуацій.

Відповідаючи на запитання про те, чи є наразі оперативна інформація про якісь підготовлювані провокації 9 травня, Крищенко сказав: "Можуть бути певні загострення. Ми живемо у країні, що воює, і завжди готові до якихось провокацій. У нас є тісна співпраця та обмін інформацією зі Службою безпеки України, тому ми повністю готові і забезпечуватимемо правопорядок", - запевнив Крищенко.

Він також нагадав про заборону використання символіки тоталітарного режиму, зокрема георгіївської стрічки, за що передбачено адміністративну відповідальність.

Що стосується заходів 8 травня, то, за словами Крищенка, вони будуть лише офіційними, на кількох локаціях, точної інформації щодо їх проведення поки що немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА