17:42 11.05.2021

Детінізація: у 2021 році ДФС закрила 14 конвертаційних центрів та стягнула з їхніх власників майже 270 млн гривень

2 хв читати
Детінізація: у 2021 році ДФС закрила 14 конвертаційних центрів та стягнула з їхніх власників майже 270 млн гривень

Перші чотири місяці 2021 року стали результативними для співробітників Державної фіскальної служби у боротьбі з тіньовим сектором економіки. Так, у період з січня по квітень поточного року, правоохоронці припинили діяльність 14 конвертаційних центрів, стягнувши з їхніх власників 269,2 млн гривень відшкодувань до державного бюджету.

Про останні досягнення в роботі ДФС розповів очільник служби Вадим Мельник у соцмережі Facebook.

Зокрема, у ДФС повідомляють про закриття 70 незаконних виробництв підакцизної продукції, вилучення контрафакту на суму 1,69 млрд гривень та блокування незаконних кредитних операцій з ПДВ на 1 млрд гривень. Такі дії правоохоронних органів дозволили скоротити об'єми щомісячних податкових “скруток” на понад 1 млрд гривень.

“За перші чотири місяці 2021 року співробітники ДФС забезпечили:

  • вилучення з незаконного обігу підакцизної продукції на суму 1,69 млрд грн 

  • припинення діяльності 70 незаконних виробництв підакцизної 

  • припинення діяльності 14 конвертаційних центрів та стягнення 269,2 млн грн до державного бюджету з бенефіціарів конвертаційних центрів 

  • зменшення щомісячного обсягу податкових “скруток” з ПДВ більш ніж на 1 млрд грн

  • блокування понад 1 млрд грн фіктивних податкових кредитів з ПДВ

  • відшкодування збитків держави по направлених до суду кримінальних провадженнях за статтею “Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)” на суму 766 млн грн”, - уточнює Мельник.

Очільник Державної фіскальної служби зауважив, що попри складну ситуацію з матеріально-технічним забезпеченням співробітників ДФС, команда й надалі проводитиме заходи для боротьби з вимиваннями коштів з державного бюджету та забезпечення економічної безпеки.

“Безумовно, зменшуючи обсяг тіньового сектору економіки, ми зустрічаємо опір з боку “ділків”, які позбуваються “годівничок”, та різного роду “доброзичливців”. Проте ні опір з їх боку, ні складна ситуація з матеріально-технічним забезпеченням особового складу ДФС, ні інші причини не стануть перепоною на шляху боротьби з шахрайськими схемами і забезпечення економічних інтересів держави”, - підкреслив посадовець.

Вадим Мельник очолює ДФС з грудня 2020 року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА