Події

СБУ викрила схему продажу контрафактних сигарет та алкоголю, частина яких виготовлялася в "ДНР"

Служба безпеки України заблокувала схему масштабного протиправного продажу контрафактних сигарет та алкоголю в Дніпропетровській і Донецькій областях, щомісячний обіг якої становив понад 10 млн грн, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби з'ясували, що зловмисники завозили продукцію, виготовлену в "ДНР" і в одній із сусідніх країн. Частина сигарет була невідомого походження. Товар зловмисники переправляли з тимчасово окупованої території", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в середу.

У ньому наголошується, що за даними попереднього слідства, нелегальний бізнес організували п'ятеро жителів із Дніпропетровської та Донецької областей. Загалом в угоді було задіяно понад 20 осіб.

"Для прикриття протиправної діяльності ділки використовували реквізити декількох ТОВ та ФОП. Контрафактну продукцію з підробленими марками акцизного податку організатори схеми реалізовували через мережу роздрібної торгівлі", - повідомляють правоохоронці.

Вони зазначають, що в межах відкритого кримінального провадження правоохоронці здійснили понад 20 обшуків за місцями зберігання незаконних виробів, розташування офісних приміщень та проживання фігурантів справи у двох областях України.

"Під час слідчих дій вилучено: понад 250 ящиків із 125 тис. пачок сигарет, більше ніж 1 тис. пляшок контрафактного алкоголю; чорнові записи, 500 тис. грн готівкою", - уточнюють в СБУ.

У спецслужбі наголошують, що загальна вартість вилученої продукції становить понад 10 млн грн.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 3 ст. 199 і ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Перевіряється інформація щодо збуту "товару" на території інших областей України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ