Події

СБУ припинила спробу створення фейкових ОТГ на Кіровоградщині

Служба безпеки України викрила організоване угруповання, причетне до створення незаконних органів місцевого самоврядування в Кіровоградській області з метою заволодіти майном і природними ресурсами.

"За попередніми даними слідства, учасники групи намагалися сформувати на території області декілька фейкових ОТГ для привласнення повноважень офіційних територіальних громад. Для цього вони провели "установчі збори", на яких прийняли рішення про створення псевдоутворень і призначення "керівників". Встановлено, що через підроблені документи і печатки зловмисники планували взяти під контроль майно і природні ресурси на території декількох селищ регіону", - повідомляє прес-служба СБУ.

Під час обшуків у місцях проживання організатора і двох активних учасників угруповання правоохоронці виявили документацію фейкових ОТГ, фіктивні посвідчення "депутатів", засоби зв'язку та комп'ютерну техніку, яку порушники використовували для виготовлення підробленої документації.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 353 (самовільне привласнення владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ