Події

Вакцинація врятувала життя понад 11 тисяч людей похилого віку в Англії

В Англії кампанія з масової вакцинації населення від COVID-19 запобігла смерті 11,7 тис. людей  ​​віком 60 років і старше, а 33 тис. пацієнтам, старше 65 років, завдяки щепленню не знадобилася госпіталізація. Такі дані містяться в дослідженні Агентства громадської охорони здоров'я Англії (PHE), результати якого опубліковані в п'ятницю.

Близько двох третин дорослого населення Англії вже отримали, щонайменше, першу з двох доз вакцини від коронавірусу, повідомляють ЗМІ.

Дані PHE не включають Шотландію, Вельс або Північну Ірландію, уряди яких проводять власну політику з боротьби з пандемією.

PHE також повідомляє, що аналіз враховує тільки прямий вплив вакцин, а також "чіткі і зростаючі" докази допомоги від щеплень. У зв'язку з цим зазначається, що кількість смертей і госпіталізацій, яким запобігли вакцинами, ймовірно, вища.

"Вакцини вже врятували багато життів. Тепер ми бачимо величезний вплив, який вони здійснили на запобігання серйозних захворювань у людей і, отже, на зниження завантаженості наших лікарень", - цитують британські ЗМІ заяву керівника відділу імунізації PHE Мері Рамзі.

У Великій Британії застосовують вакцини від AstraZeneca, Pfizer/BioNTech і Moderna.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ