Події

Рахунки "Радіо Свобода" в Москві заблоковані - редакція

Банківські рахунки створеного медіакорпорацією "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" (РСЕ/РС) у РФ однойменного ТОВ заблоковані в рамках виконавчого провадження про стягнення 5 млн руб., призначених як штрафи за відсутність маркування, повідомили в редакції.

"Служба судових приставів направила ТОВ "РСЕ/РС" постанову про розшук банківських рахунків організації і накладення на них арешту. Московські банківські рахунки ТОВ зараз заблоковані", - йдеться в повідомленні на сайті ЗМІ.

Раніше в п'ятницю судові пристави повідомили московському бюро "РСЕ/РС" про те, що мають намір стягнути 5 млн руб. за 10 штрафами, призначених за відсутності маркування "іноагент" на матеріалах його проектів. "Пристави провели в приміщенні бюро близько двох годин, цікавилися питаннями інвентаризації обладнання. Роботі редакції вони не заважали", - зазначалося в повідомленні редакції.

Зі свого боку в прес-бюро столичного главку Федеральної служби судових приставів (ФССП) "Інтерфаксу" підтвердили інформацію про порушення виконавчих проваджень щодо юрособи. "Наразі посадовими особами ГУ ФССП Росії по Москві вживаються заходи відповідно до Федерального закону від 02.10.2007 №229-ФЗ "Про виконавче провадження", - йдеться в повідомленні прес-бюро, що надійшло в п'ятницю в "Інтерфакс" у відповідь на запит.

У січні-травні 2021 року Роскомнадзор склав і направив до суду 520 протоколів про порушення проектами РСЕ/РС, внесеними Мін'юстом у 2017 році до списку ЗМІ - іноземних агентів, нових правил маркування публікацій. Загальна сума штрафів за тим самим винесеним судовим рішенням становить приблизно 70 млн рублів, уточнили в РСЕ/РС.

"ТОВ "РСЕ/РС" оскаржує всі призначені штрафи в передбаченому російським законодавством порядку, проте суд не задовольнив жодну з більш ніж 250-ти поданих на цей час апеляцій. ТОВ "РСЕ/РС" також оскаржить дії російської влади в Європейському суді з прав людини", - заявили в редакції.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ