Події

Обвинувачене в кібератаці на Colonial Pipeline угрупування оголосило про розпуск

Група хакерів DarkSide, яку США обвинувачують у недавній кібератаці на паливопровід Colonial Pipeline, прийняла рішення про розпуск, повідомляє The Wall Street Journal.

Газета пише з посиланням на компанію FireEye і Intel 471, що спеціалізуються на кібербезпеці, що учасники DarkSide сповістили інших хакерів, що група припиняє роботу. Сайт, який, як вважається, донедавна використовували в DarkSide, більше не працює.

Також, за інформацією видання, учасники DarkSide пояснили, що прийняли таке рішення, оскільки стикаються з дедалі більшим тиском з боку правоохоронних органів, а також США.

У статті наголошується, що такі маневри хакерів - звичайна справа. Нерідко в таких випадках вони потім формують нову групу і відновлюють кібератаки.

Раніше влада США повідомила, що саме DarkSide на кілька днів паралізувала роботу трубопроводу Colonial Pipeline. У Вашингтоні вважають, що самі хакери живуть у Росії, проте не мають жодного стосунку до влади РФ.

При цьому агентство Bloomberg повідомило з посиланням на джерела, що компанія-оператор американського трубопроводу Colonial Pipeline заплатила близько $5 млн хакерам за відновлення своєї комп'ютерної мережі.

Паливопровід, яким доставляють пальне з Техасу на східне узбережжя США, паралізувала хакерська атака 7 травня. 11 травня компанія-оператор Colonial Pipeline оголосила про поступове відновлення роботи.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ