13:06 10.06.2021

Порошенко з волонтерами передав бійцям ЗСУ комплект відеоспостереження та оптичної розвідки

2 хв читати
Порошенко з волонтерами передав бійцям ЗСУ комплект відеоспостереження та оптичної розвідки

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко спільно з волонтерами ГО "Справа громад" передав українським військовослужбовцям на лінії зіткнення на Донбасі комплект відеоспостереження і оптичної розвідки.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності", гроші на купівлю цього обладнання були зібрані за допомогою краудфандингу за два дні.

"Уже третій комплект спостереження і оптичної розвідки для наших воїнів сьогодні відбув у 10 окрему гірсько-штурмову бригаду. Відкрию таємницю: навіть після ротації бригад ці комплекси залишаться на балансі Збройних сил, допомагатимуть боронити нашу землю на найскладніших ділянках фронту. Сьогодні ми передаємо його на фронт. Кілька тижнів тому я особисто передавав такий самий комплект у 108 батальйон. Загалом це уже третій комплект для 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Дякую неймовірним українцям, ви спільно з нами рятуєте життя українських воїнів", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що комплекти спостереження і оптичної розвідки допомагають українським воїнам боротися з ворожими снайперами.

"Зараз бійці 10 ОГШБр перебувають на найскладніших ділянках: Зайцеве, Шуми, Новгородське. Ми бачили, як працюють ці комплекти: це реально допомагає воювати, боротися зі снайперами, зупиняти ворожі дії. Такі комплекти вкрай необхідні в теперішніх умовах, коли після так званого перемир’я ми втратили близько ста наших воїнів, коли нашим військовим забороняли користуватися дронами, забороняли вивід контрснайперських груп", - зазначив п'ятий президент.

Порошенко також поділився ідеєю збору коштів для бригадного пункту, який значно підвищить ефективність цих бойових комплексів і з'єднає їх за всіма трьома батальйонними зонами.

"Щоправда, такий комплекс коштує вдвічі дорожче: 735 тис. грн. Але я знаю, що спільно ми зможемо зробити такий важливий подарунок для бійців "десятки". Половину суми Фонд Порошенка перерахує вже завтра. Разом ми наблизимо перемогу України", - наголосив нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА