Події

МВС підготувало законопроект про держфінансування реабілітації наркозалежних, які вчинили злочин

До Верховної Ради України спрямовано законопроект про державне фінансування реабілітації алко- та наркозалежних, які вчинили злочини, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Ми підготували законопроект, який сьогодні реєструють у Верховній Раді, цей законопроект має революційним шляхом змінити ставлення держави до реабілітації наркозалежних осіб", - розповів Геращенко на брифінгу в середу в Києві.

Він розповів, що наразі держава "практично самоусунулася від реабілітації наркозалежних".

Водночас, як наголосив заступник глави МВС, кожен третій злочин, який стосується крадіжок, грабежів, вчиняють люди, залежні від наркотиків чи алкоголю.

"Вони скоюють злочини, щоб отримати дохід і купити наркотики", - додав Геращенко.

За його словами, законопроект розробила група експертів за сприяння МВС та участі правозахисних організацій. Говорячи про суть законопроекту, заступник міністра пояснив: "Якщо людина скоїла правопорушення в стані залежності, то держава має фінансувати реабілітацію такої людини, а не просто притягувати її до кримінальної відповідальності".

"Якщо все буде добре і депутати нас підтримають, то з наступного року держава фінансуватиме реабілітацію нарко- та алкозалежних осіб, у такий спосіб знижуватиметься їх вплив на зростання злочинності. Це системне рішення", - підсумував заступник глави МВС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ