16:14 21.07.2021

Штам COVID-19 "дельта" стане домінантним у світі в найближчі місяці - ВООЗ

2 хв читати
Штам COVID-19 "дельта" стане домінантним у світі в найближчі місяці - ВООЗ

Штам "дельта" COVID-19, як очікується, стане основним типом цього вірусу у світі протягом наступних місяців, повідомляють у середу західні ЗМІ з посиланням на щотижневий огляд Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"Очікується, що він швидко візьме гору над іншими варіантами і стане в майбутні місяці домінантним різновидом (коронавірусу - ІФ)", - наголошується в документі.

За даними ВООЗ, штам "дельта" зафіксовано вже на 124 територіях - на 13 більше, ніж минулого тижня, а в деяких великих країнах на цей штам припадає вже три чверті виявлених випадків COVID-19: це, зокрема, Росія, Австралія, Бангладеш, Ботсвана, Велика Британія, КНР, Данія, Індія, Індонезія, Ізраїль, Португалія, Сінгапур і ПАР. Водночас у ВООЗ поки що не змогли описати точного механізму, що дає змогу штаму "дельта" бути більш заразним.

Що стосується інших варіантів вірусу, що викликають занепокоєння, то варіант "альфа", вперше зафіксований у Великій Британії, зареєстрований на 180 територіях - на шість більше, ніж минулого тижня; спочатку виявлений у Південній Африці тип "бета" - на 130 територіях (зростання на сім), а вперше зафіксований у Бразилії штам "гамма" - на 78 територіях (на три більше).

За інформацією ВООЗ, за тиждень 12-18 липня виявлено 3,4 млн випадків COVID-19 - на 12% більше, ніж попереднього тижня. Отже, підсумували у ВООЗ, за збереження нинішньої тенденції за наступні три тижні загальна кількість діагностованих випадків COVID-19 за час пандемії перевищить позначку у 200 млн. У ВООЗ зазначили, що зростання захворюваності пов'язане з поширенням більш заразних варіантів вірусу, з ослабленням обмежень, зрослою соціальною активністю і значною кількістю невакцинованих людей.

Водночас, за відомостями ВООЗ, кількість летальних випадків серед інфікованих COVID-19 два тижні тримається на позначці у 57 тис. - після більше ніж двох місяців стійкого зниження смертності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА