Події

Правоохоронці ліквідували канал незаконного переправлення бурштину через кордон, вилучено 300 кг каміння - Держприкордонслужба України

Правоохоронці ліквідували канал переправлення бурштину за кордон і здійснили масштабні обшуки у фігурантів, до незаконної діяльності причетні щонайменше десять людей - жителів Волинської та Рівненської областей.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, зловмисники налагодили схему переробки та збуту бурштину до Об'єднаних Арабських Еміратів.

Зокрема, 23 липня правоохоронці здійснили 16 санкціонованих обшуків за місцем проживання та в транспортних засобах осіб, причетних до злочинної діяльності.

"Під час обшуків правоохоронці ліквідували три підпільні цехи для обробки каміння, що зловмисники обладнали в Ковелі та Луцьку. У приміщеннях виявлено та вилучено близько 300 кг обробленого та необробленого бурштину різної фракції, готові вироби з каміння, станки для ручної обробки та перероблення, додаткове обладнання, крім цього, пістолет та грошові кошти", - йдеться в повідомленні.

Орієнтовна вартість вилученого обладнання та дорогоцінного каміння становить близько 1 млн грн.

"Встановлено, що створив злочинну групу та налагодив незаконну схему придбання, зберігання та переробки у значних розмірах незаконно видобутого на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей бурштину-сирцю 34-річний житель Ковеля", - додали у відомстві.

Готові вироби поза митним контролем зловмисники переправляли до Республіки Польща, звідти "товар" потрапляв до Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), де його і збували. Грошові кошти, отримані незаконним шляхом, фігуранти самостійно перевозили в Україну.

Нині в рамках розпочатого кримінального провадження проводяться слідчі дії. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та проведення необхідних експертиз. Усім учасникам злочинної групи оголосять про підозру за ч. 2 ст.240-1 Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ