15:58 27.07.2021

Український політв'язень у РФ Бекіров переніс мікроінсульт - омбудсмен

2 хв читати
Український політв'язень у РФ Бекіров переніс мікроінсульт - омбудсмен

Український політв'язень Інвер Бекіров, якого утримують у виправній колонії в РФ (м. Салават, Башкортостан), переніс мікроінсульт, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Інвер сам звернувся по допомогу до медсанчастини колонії, де згодом знепритомнів. Лікарі діагностували мікроінсульт. Незважаючи на критичний стан здоров'я ув'язненого, керівництво виправної установи планує перевести 58-річного чоловіка у штрафний ізолятор через надумане порушення правил внутрішнього розпорядку. Перебування в ШІЗО може закінчитися для Інвера Бекірова найгіршим", - написала Денісова у Telegram у вівторок.

За її словами, дії адміністрації виправної колонії порушують ст.22 Мінімальних стандартних правил поводження з в'язнями. "Звертаюся до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою невідкладно відновити порушені права Інвера Бекірова, забезпечити йому необхідну медичну допомогу, зокрема, госпіталізувати в стаціонар медзакладу, де провести кваліфіковане обстеження і подальше лікування", - написала український обмудсмен.

Денісова зазначила, що Бекіров перебуває в ув'язненні за безпідставним обвинуваченням уже шостий рік.

Як повідомлялося, 12 листопада 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) відправив до колонії шістьох кримчан "за участь у діяльності ялтинського осередку терористичної організації "Хізб ут-Тахрір" і замах на захоплення влади в країні". Бекіров отримав вирок у вигляді 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Всі шестеро були затримані в лютому-квітні 2016 року та в суді заперечували свою провину.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА