19:09 27.07.2021

Для Зеленського пріоритетом залишається встановлення миру на Донбасі

2 хв читати
Для Зеленського пріоритетом залишається встановлення миру на Донбасі

Мир на Донбасі для президента України Володимира Зеленського залишається пріоритетом, він буде задоволений, коли у зведеннях штабу Операції об'єднаних сил не буде відомостей про загиблих і поранених українських військовослужбовців, повідомив прес-секретар президента Сергій Никифоров.

"Президент буде задоволений, коли у зведеннях (штабу ООС про обстріли та втрати - ІФ) буде нуль загиблих, нуль поранених. Президент зі свого боку робить усе можливе. Він неодноразово повторював, що готовий зустрічатися і в "нормандському форматі", і віч-на-віч із російським президентом, щоб раз і назавжди припинити обстріли на сході України. На жаль, у Кремлі цілі дещо інші", - заявив Нікіфоров під час брифінгу у вівторок.

"Мир залишається пріоритетом президента", - додав він.

Никифоров зазначив, що з 27 липня 2020 року, коли набула чинності угода про впровадження на Донбасі режиму повного та всеосяжного припинення вогню, на сході України вдвічі зменшилася кількість обстрілів і загиблих серед українських військових, більше ніж утричі знизилася кількість поранених.

"Сьогодні річниця впровадження режиму припинення вогню. Це перемир'я багато критикують, називають його несправжнім, але варто поглянути на цифри. За рік до 27 липня 2020 року було понад 4 тисячі обстрілів, 88 загиблих і 500 поранених. За останній рік, з 27 липня 2020 року до сьогодні - 2 тисячі обстрілів, 45 загиблих, 150 поранених", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА