18:38 16.08.2021

74 українці та члени їхніх сімей хочуть повернутися до України з Афганістану - МЗС

2 хв читати
74 українці та члени їхніх сімей хочуть повернутися до України з Афганістану - МЗС

74 громадянина України і члени їхніх сімей виявили бажання повернутися до України з Афганістану, повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

"Посольство України в Таджикистані встановило прямий зв'язок із 74 громадянами України і членами їхніх сімей, які виявили бажання повернутися до України з урахуванням різкого погіршення соціально-економічної ситуації і ситуації з безпекою в Афганістані", - сказав Єнін в ефірі телеканалу "Україна 24" в понеділок.

Він зазначив, що МЗС України рекомендує українцям, які відчувають себе в небезпеці на території Афганістану, звертатися на "гарячу лінію" МЗС або до посольств України в Таджикистані й Пакистані.

"Безумовно, ми рекомендуємо громадянам України, які відчувають себе в небезпеці та перебувають на території Афганістану, звертатися безпосередньо на "гарячу лінію" Міністерства закордонних справ або до наших посольств у Таджикистані й Пакистані, які на сьогодні спільно з нашими міжнародними партнерами опрацьовують можливості, маршрути, шляхи евакуації наших громадян", - додав заступник міністра закордонних справ.

Як повідомлялося, 15 серпня таліби оточили Кабул - останнє велике місто країни, що залишалося під контролем влади Афганістану. Ближче до вечора того самого дня бойовики увійшли до афганської столиці і взяли її під контроль. Президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну і після нетривалого перебування в Душанбе вилетів до Оману.

Після заняття президентської резиденції в "Талібані" заявили, що звільнили Афганістан і вважають свою війну завершеною. Водночас США та інші західні країни здійснюють евакуацію співгромадян з Афганістану.

Пізніше український літак, який був в Афганістані, евакуював із Кабулу вісьмох громадян України, а також вивіз ще 71 людину, зокрема громадян Нідерландів, Хорватії, Білорусі, Афганістану.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА