11:15 19.08.2021

Засновниками "Кримської платформи" стануть 44 держави та організації, на установчий саміт приїдуть 14 глав держав - Кулеба

2 хв читати
Засновниками "Кримської платформи" стануть 44 держави та організації, на установчий саміт приїдуть 14 глав держав - Кулеба

На установчому саміті "Кримської платформи" будуть присутні 15 глав держав, загалом на ньому будуть присутні делегації 44 держав і міжнародних організацій, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"23 серпня засновниками "Кримської платформи" стануть 44 держави та міжнародних організації. Це 14 глав держав, урядів і ЄС. На рівні президентів будуть представлені Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Він додав, що також у "Кримській платформі" візьме участь голова Європейської Ради.

"На рівні прем'єр-міністрів будуть представлені Румунія, Грузія, Хорватія, Швеція. Дві держави будуть представлені на рівні глав парламентів - це Швейцарія та Чеська Республіка", - зазначив Кулеба.

За його словами, 14 держав будуть представлені на рівні міністрів закордонних справ: Туреччина, Франція, Німеччина, Іспанія, Італія, Бельгія, Австрія, Нідерланди, Люксембург, Ірландія, Данія, Болгарія, Чорногорія, Північна Македонія.

"Дві держави будуть представлені міністрами оборони: Велика Британія і Португалія. Сполучені Штати будуть представлені особистим посланником президента Сполучених Штатів і членом уряду - міністром транспорту США", - сказав Кулеба.

Норвегію, за його словами, представлятиме державний секретар міністерства закордонних справ.

"Три міжнародних організації та Європейська Комісія. Європейську Комісію представить віце-президент Валдіс Домбровскіс, НАТО представлятиме заступник генерального секретаря, Раду Європи представлятиме генеральний секретар цієї організації і ГУАМ також буде представлений на рівні генерального секретаря", - зазначив глава МЗС.

Кулеба повідомив, що сім держав будуть представлені на рівні послів, зокрема Нова Зеландія, Мальта, Японія, Австралія, Кіпр, Канада і Греція.

Декларація установчого саміту "Кримської платформи" буде відкрита для підписання іншими країнами, поінформував міністр.

"Декларація, яку схвалять за результатами саміту "Кримської платформи", буде відкрита для підписання іншими державами. Ми працюватимемо над залученням нових країн до нашого формату і їх кількість у подальшому зростатиме", - сказав Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА