08:20 20.08.2021

В ЮНЕСКО закликають захистити культурну спадщину і працівників культури в Афганістані

1 хв читати
В ЮНЕСКО закликають захистити культурну спадщину і працівників культури в Афганістані

В ЮНЕСКО закликали захистити культурну спадщину і працівників культури в Афганістані після захоплення влади над країною рухом "Талібан", йдеться в заяві генерального директора ЮНЕСКО Одрі Азуле, поширеній у четвер.

Зокрема, Азуле "закликала до збереження культурної спадщини Афганістану в його розмаїтті при повному дотриманні норм міжнародного права, а також до прийняття всіх необхідних заходів обережності щоб захистити культурну спадщину від шкоди і розграбування", наголошується в заяві, розміщеній на сайті організації.

В ЮНЕСКО повідомили, що пильно стежать за ситуацією в країні і готові докласти всіх можливих зусиль для захисту безцінної культурної спадщини Афганістану. Організація наголосила на важливості забезпечення безпечної робочого середовища для художників і фахівців в сфері культурної спадщини в країні.

В організації зазначили особливу історичну і культурну цінність таких місць, як історичні райони міста Герат, Джамський мінарет і споруди в Баміанській долині, є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а також музеї, зокрема Національний музей у Кабулі.

Стурбованість організації пов'язана зі знищенням талібами Баміанських статуй Будди у 2001 році. Тоді лідер організації мулла Мохаммед Омар заявив, що статуї є язичницькими ідолами і підлягають знищенню. У 2003 році багато історичних споруд, що знаходяться в Баміанській долині, були внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА