20:33 21.08.2021

Шість журналістів затримані під час пікетів біля будівлі ФСБ на Луб'янці

2 хв читати
Шість журналістів затримані під час пікетів біля будівлі ФСБ на Луб'янці

Поліція затримала кореспондента видання The Bell Юлію Старостину і творця підкасту "Норм" Дарину Черкудінову, які брали участь в одиночних пікетах журналістів проти присвоєння ЗМІ статусів "іноземних агентів" біля будівлі ФСБ у Москві на Луб'янці.

"Силовики повели до автозака журналістку The Bell Юлію Старостину і творця підкасту "Норм" Дарину Черкудінову, пояснивши це порушенням дистанції у 50 метрів - необхідної відстані між пікетниками", - йдеться в повідомленні The Bell.

Також телеканал "Дождь" повідомляє про затримання своєї журналістки Ксенії Миронової. "Мироновій сказали, що вона порушує законодавство щодо проведення мітингів", - йдеться в повідомленні телеканалу.

Також під час пікетів були затримані Софія Гройсман, журналіст Андрій Бабицький (підкаст "Так вийшло"), головний редактор відеопроекту ROMB Андрій Ковальов.

За даними, "Дождя", затриманих везуть в ВВС "Міщанський".

У суботу біля будівлі ФСБ на Луб'янці проходять поодинокі пікети проти присвоєння ЗМІ статусів "іноземних агентів" і на підтримку ЗМІ, внесених Мін'юстом РФ до реєстру таких ЗМІ. Поліцейські фотографують паспорти пікетників.

Перший, хто вийшов з одиночним пікетом, журналіст - Олександр Горохов був виведений поліцейськими з місця пікету, але потім відпущений разом із плакатом, його попередили про адміністративну відповідальність.

20 серпня Мін'юст вніс телеканал "Дождь" і видання "Важливі історії" до реєстру ЗМІ-іноагентів. Крім того, ЗМІ-іноагентами визнані ще семеро журналістів: Степан Петров, а також журналісти "Важливих історій": головний редактор Роман Анін, Олеся Шмагун, Дмитро Великовський (усі троє лауреатів Пулітцерівської премії - ІФ), Роман Шлейнов, Алеся Мароховська та Ірина Долініна. Останнім часом поповнення реєстру відбувається на регулярній основі. Зараз ЗМІ-іноагентами вважаються, згідно з реєстром, 18 організацій і 25 фізичних осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА