14:02 25.08.2021

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ рекомендувала українській владі ретельно перевіряти ЗМІ, перш ніж запроваджувати стосовно них санкції - заява

2 хв читати
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ рекомендувала українській владі ретельно перевіряти ЗМІ, перш ніж запроваджувати стосовно них санкції - заява

Представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Тереза Рібейро висловила занепокоєння запровадженням Радою нацбезпеки і оборони України (РНБО) санкцій стосовно низки ЗМІ, рекомендувавши ретельно перевіряти кожне видання, перш ніж запроваджувати обмеження проти них.

"Хоча Україна має законне право на захист своєї національної безпеки, влада має знайти збалансоване і пропорційне вирішення проблем, пов'язаних із засобами масової інформації. Рішення, яке збереже плюралізм ЗМІ, вільний потік інформації та різноманітність думок, на підставі відповідних міжнародних стандартів і зобов'язань ОБСЄ", - йдеться в заяві Рібейро, розміщеній на сайті ОБСЄ у середу.

У ній наголошується, що свобода засобів масової інформації залежить від здорового, динамічного та конкурентного середовища, що включає "голоси, які повідомляють найрізноманітніші новини".

"Будь-які санкції щодо ЗМІ мають ретельно перевірятися та супроводжуватися ефективними процесуальними гарантіями для запобігання неправомірному втручанню", - наголосила Рібейро.

Заява Рібейро з’явилася після ухвалення РНБО рішення про запровадження стосовно низки фізичних і юридичних осіб санкцій, через які було заборонено доступ до видань "Страна.ua", "Ведомости" та "Московский комсомолец".

Як повідомлялося, РНБО на засіданні 20 серпня ухвалила рішення про застосування санкцій стосовно Ігоря Гужви, який, як вважається, контролює сайт "Страна.ua", блогера Анатолія Шарія та пов'язаних із ними фізичних та юридичних осіб.

Запроваджені стосовно них санкції включають анулювання або призупинення ліцензій та інших дозволів, наявність яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, заборону на передачу технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності, а також блокування інтернет-провайдерами доступу до пов'язаних із внесеними до списку особами веб-ресурсів, зокрема до їхніх субдоменів - сайту "Страна.UA", ресурсу "Шарій.net", сайту "Політична партія Шарія", а також сторінок зазначених ресурсів у соціальних мережах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА