11:23 27.08.2021

Росія збільшила свій військовий контингент у Криму, також Москва використовує півострів як базу для забезпечення російської військової присутності в Сирії - ГУР Міноборони

2 хв читати
Росія збільшила свій військовий контингент у Криму, також Москва використовує півострів як базу для забезпечення російської військової присутності в Сирії - ГУР Міноборони

Від початку окупації Криму Росія практично щороку збільшує свій військовий контингент у Криму, перетворивши курортне місце "у мілітаристичну фортецю", крім того, Москва використовує півострів як базу для забезпечення російської військової присутності в Сирії, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

"Восьмий рік Україна стримує російську агресію. Ми фіксуємо стягування російських військ та зброї до наших кордонів та на окуповані нею території сходу та Крим. З перших днів окупації Кремль перетворює Кримський півострів на мілітарну базу для контролю над Чорним та Азовським морем, провокацій та погроз країнам усього Причорномор'я, зокрема Україні та нашим натовським союзникам", - сказав Буданов у коментарі Українському центру безпеки та співпраці, оприлюдненому на сторінці ГУР у Facebook.

Він наголосив, що "загроза не тільки Україні, а всій Європі, зростає з кожним днем".

"Ми готові до боротьби, аж до повної деокупації Кримського півострова. Крим буде звільнено, а злочинців - покарано. Ми зробимо для цього все можливе та неможливе", - заявив Буданов.

У ГУР зазначили, що від початку окупації півострова "Росія практично щороку збільшує свій військовий контингент у Криму, перетворивши колись курортне та квітуче місце в мілітаристичну фортецю.

"Зрозуміло, що саме це і була основна мета окупації Криму, адже півострів має дуже вигідне геополітичне розміщення, що дозволяє Росії мати суттєві переваги та можливість впливу на країни причорноморського регіону та "качати права" в самому Чорному й Азовському морі. Крім того, Москва використовує півострів і як базу для забезпечення російської військової присутності в Сирії", - йдеться в повідомленні.

У ГУР нагадали, що для повернення півострова Україна ініціювала "Кримську платформу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА