15:53 27.08.2021

Офіс генпрокурора просить суд заарештувати Рудьковського у зв'язку з порушенням умов виїзду за кордон

2 хв читати
Офіс генпрокурора просить суд заарештувати Рудьковського у зв'язку з порушенням умов виїзду за кордон

Офіс генерального прокурора ініціює питання зміни запобіжного заходу екс-міністру транспорту та зв'язку Миколі Рудьковському, підозрюваному в організації викрадення та катуванні глави компанії "Нафтогазвидобування", у зв'язку з порушенням підозрюваним умов виїзду за кордон.

"Прокурор Офісу генпрокурора подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на тримання під вартою колишньому народному депутату, підозрюваному у викраденні та катуванні екс-керівника приватної газодобувної компанії", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора.

При цьому в Офісі генпрокурора пояснили, що таке рішення ухвалено у зв'язку з порушенням підозрюваним умов дозволу прокурора на виїзд за кордон виключно в м. Відень (Австрія) з метою отримання кваліфікованої медичної допомоги.

"Порушення було встановлено за результатами перевірки відомостей засобів масової інформації про те, що його помітили на території Князівства Монако", - додали у відомстві.

Раніше Офіс генпрокурора перевіряв інформацію про перебування Рудьковського в Монако та допускав можливість ініціювання зміни запобіжного заходу "в разі підтвердження порушення підозрюваним покладених на нього зобов'язань".

У відомстві пояснювали, що постановою слідчого судді Печерського районного суду Києва від 5 липня 2021 року було задоволено клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у зв'язку з наявністю в підозрюваного численних хронічних захворювань, що підтверджується доданою до клопотання медичною документацією.

Отже, як зазначили в Офісі генпрокурора, до Рудьковського було застосовано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а 30 липня підозрюваний звернувся до процесуального керівника в кримінальному провадженні з клопотанням про надання йому дозволу на виїзд для обстеження і лікування в м. Відень (Австрія) в період з 5 по 21 серпня 2021 року. 2 серпня такий дозвіл було надано.

Як повідомлялося, 25 лютого Служба безпеки України повідомила, що правоохоронці розкрили викрадення колишнього керівника приватної газодобувної компанії "Нафтогазвидобування", народного депутата Олега Семінського. В рамках провадження повідомлено про підозру п'ятьом особам, причетним до зазначених злочинів за ст.127 (катування), 146 (викрадення людини) та 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Екс-міністру транспорту та зв'язку (2006-2007 рр.) Миколі Рудьковському вручили підозру як організатору викрадення голови "Нафтогазвидобування", народного депутата Семінського. Підозру висунуто за ч.3 ст.27 ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.3 ст.27 ч.2. ст.127 (катування), ч.3 ст.27 ч.4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Семінського викрали в лютому 2012 року. Зловмисники влаштували підставну ДТП, потім схопили його і протягом трьох років утримували. Після викрадення керівника "Нафтогазвидобування" між його бізнес-партнерами виник конфлікт через розподіл акцій компанії.

У травні 2015 року викрадачі відпустили Семінського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА