15:26 31.08.2021

Італія відкрила українцям в'їзд для всіх типів подорожей - МЗС

2 хв читати
Італія відкрила українцям в'їзд для всіх типів подорожей - МЗС

Уряд Італії з 31 липня відкрив українцям в'їзд для всіх типів подорожей, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я Італії від 29 липня щодо оновлених норм перетину кордону з Італією, у зв'язку із пандемією COVID-19, Україну з 31 липня включено до переліку країн категорії D, яка передбачає надання можливості відвідувати територію Італійської Республіки з будь-якою метою, у тому числі - туризму", - йдеться в повідомленні на сайті інтерактивної карти МЗС України tripadvisor.mfa.gov.ua.

Зазначено, що водночас охочі відвідати Італію мають врахувати основні обов'язкові вимоги.

Зокрема, наявність довідки про негативний результат молекулярного або антигенного тестування на COVID-19 (тест зроблений мінімум за 72 години до приїзду). Також має бути заповнена онлайн-форма санітарного контролю Passenger Locator Form, яка доступна за посиланням https://app.euplf.eu/.

Після прибуття до Італії громадяни мають пройти самоізоляцію тривалістю п'ять днів, після чого зробити повторний тест на COVID-19, який має підтвердити негативний результат.

"Проходити самоізоляцію не потрібно, якщо громадянин має негативний результат молекулярного або антигенного тесту на COVID-19, а також надав перевізнику або будь-якій іншій уповноваженій особі відповідний "зелений" сертифікат (Green Pass) європейського зразка про завершення повного курсу вакцинації однією із затверджених Європейським агентством з лікарських засобів вакциною (Pfizer, Johnson and Johnson, Moderna, AstraZeneca) (зелений паспорт надається завжди разом із негативним результатом тестування)", - пояснюється в повідомленні.

За відсутності зазначених вище сертифікатів громадяни можуть в'їхати до Італії, але вони мають самоізолюватись протягом п'яти днів, активуючи місцеві процедури нагляду за здоров'ям, повідомивши про це місцеві органи охорони здоров'я; пройти тест після завершення встановленої самоізоляції.

Діти до шести років завжди звільняються від вимоги тесту, але все одно мають самоізолюватись, за такої потреби.

Вищезазначені положення діють до 25 жовтня 2021 року.

У зовнішньополітичному відомстві України нагадали, що, крім зазначених вище правил, також залишаються чинними правила щодо необхідності підтвердження мети поїздки, місця перебування, наявності необхідних коштів, дати виїзду з Італії тощо, що можуть перевірити офіцери прикордонної поліції Італії під час в'їзду до країни. Остаточне рішення про дозвіл на в'їзд/відмову у в'їзді завжди ухвалює прикордонна поліція Італії (Polizia di Frontiera), наголосили в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА