16:34 02.09.2021

Медична влада ЄС не бачить необхідності у третій дозі вакцини від COVID-19

2 хв читати
Медична влада ЄС не бачить необхідності у третій дозі вакцини від COVID-19

Органи охорони здоров'я Євросоюзу дійшли висновку, що немає термінової необхідності в широкому застосуванні додаткових доз вакцин від COVID-19, зробити третє, "бустерне" щеплення від коронавірусу варто пропонувати людям із ослабленим імунітетом.

"Ґрунтуючись на наявних на сьогодні відомостях, немає гострої необхідності в повторному введенні вакцин для повної вакцинації населення загалом", - йдеться в прес-релізі Європейського агентства з лікарських засобів (EMA), поширеному в четвер.

Такий висновок європейський регулятор зробив на підставі оприлюдненої напередодні технічної доповіді Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності (ECDC). "У доповіді наголошується, що додаткові дози варто розглядати для людей із сильно ослабленою імунною системою в рамках їх первинної вакцинації", - зазначили в EMA.

За даними агентства, додаткові дози вакцин можуть викликати сильнішу імунну реакцію в осіб зі слабким імунітетом.

Агентство наголосило, що дані про ефективність усіх вакцин, схвалених у ЄС, свідчать про їхній високий ступінь захисту від COVID-19. Зокрема, завдяки ним можна уникнути госпіталізації внаслідок захворювання, важкого перебігу захворювання на коронавірус і летального результату.

На думку органів охорони здоров'я ЄС, пріоритетним завданням є вакцинація тих, хто ще не пройшов її. Крім того, важливо продовжувати дотримуватися таких заходів, як фізичне дистанціювання, гігієна рук і дихання, а також носіння масок.

У серпні глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус закликав на час запровадити мораторій на введення третьої дози вакцини від COVID-19, щоб більше вакцин було доставлено до країн, де багато людей не отримали жодного уколу.

Напередодні у Франції почали вакцинувати низку категорій громадян країни третьою дозою препарату від коронавірусу COVID-19. Зокрема, йдеться про людей старше 65 років і тих, кому рекомендована додаткова доза за станом здоров'я.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) США дозволило робити додаткову дозу вакцини від COVID-19 людям із ослабленим імунітетом. Ще раніше Ізраїль ухвалив рішення вводити третю дозу вакцини людям старше 60 років, у Німеччині дозволили робити третє щеплення людям похилого віку та людям у групі ризику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА