15:17 06.09.2021

Перевірка діяльності Криворізької міськради не пов'язана зі смертю мера міста Павлова, вважають у міськвиконкомі

2 хв читати
Перевірка діяльності Криворізької міськради не пов'язана зі смертю мера міста Павлова, вважають у міськвиконкомі

Проведення перевірки діяльності Криворізької міської ради не може бути пов'язано зі смертю мера міста Костянтина Павлова, оскільки перевіряється також період, у який Павлов не був мером, заявив начальник юридичного управління Криворізького міськвиконкому Максим Кудін.

"У період із 2014 до 2019 року міськрада Кривого Рогу пережила понад 500 перевірок, які були надіслані Порошенком і Луценком. 2020 рік був відносно спокійний. Навесні 2021 року було дано команду "фас" проти трьох міст - Києва, Кривого Рогу та Черкас. До нас прибула "зондеркоманда" близько 100 осіб із усіх областей України та від усіх контролюючих органів, які існують. Особливо вони активізувалися після смерті Костянтина Юрійовича Павлова, в останні три тижні", - наводить слова Кудіна прес-служба Криворізької міськради.

Начальник управління порекомендував міністру внутрішніх справ України Денису Монастирському та "політтехнологам від влади" не намагатися пов'язати смерть Павлова з проведенням перевірки, оскільки їй піддається також період, у який Павлов не був міським головою Кривого Рогу.

"Проводиться перевірка саме періоду, коли Костянтин Юрійович ще не був мером і відповідно це не могло цього стосуватися (його смерті - ІФ)", - наголосив Кудін.

Раніше міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що смерть мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, за даними попереднього слідства, є самогубством, яке може бути пов'язано з тим, що аудит бюджету міста встановив серйозні зловживання.

"Смерть мера, як і будь-якого чиновника такого рівня, - це завжди шлях до політизації, хоч би як хотіли цього уникнути. Особливо на місцевому рівні, де відбуватиметься зміна еліт через це", - сказав глава МВС в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, інформацію щодо причин смерті Павлова поліція дасть найближчим часом. "Попередньо ми можемо говорити про самогубство. Фактори, які стали мотивом цього самогубства, має озвучити слідство. Проте є зовнішні фактори, які вже встановлено: відбувалася низка масштабних перевірок, аудит бюджету міста, і було виявлено серйозні зловживання", - розповів Монастирський, додавши, що саме мер міг понести відповідальність за виявлені порушення, оскільки він "підписував фінансові документи".

Як повідомлялося, мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі його будинку 15 серпня. Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Слідство розглядає три основні версії події - убивство, самогубство, а також необережне поводження зі зброєю. Не виключається і версія доведення до самогубства.

Зазначено, що на тілі загиблого було виявлено одне поранення з карабіна "Сайга". Вилучену на місці події зброю направлено на комплексну експертизу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА