09:27 08.09.2021

Голова ВАКС: Депутат запропонував мені обрати конкретний запобіжний захід підозрюваному, я звернулася до генпрокурора і ВРП

2 хв читати
Голова ВАКС: Депутат запропонував мені обрати конкретний запобіжний захід підозрюваному, я звернулася до генпрокурора і ВРП

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич заявляє, що вперше за два роки роботи їй надійшла "пропозиція" від одного з народних депутатів обрати конкретний запобіжний захід підозрюваному, після чого вона звернулася до генпрокурора і до Вищої ради правосуддя.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, чи зверталися за два роки роботи суду до неї особисто як до голови суду з проханням сприяти розгляду справи для конкретного результату, Танасевич сказала: "До недавнього часу - ні, й так має бути".

"Але в серпні 2021 року надійшло звернення народного депутата України до мене як голови суду з пропозицією про обрання конкретного запобіжного заходу у межах зазначеного кримінального провадження щодо ідентифікованої ним особи", - розповіла голова ВАКС.

Водночас Танасевич наголосила, що її реакція на такі дії не забарилася.

"Як того вимагає закон, я негайно звернулася до Вищої ради правосуддя і до генерального прокурора з повідомленням про втручання в діяльність правосуддя", - сказала голова ВАКС.

Вона зазначила, що ВРП, розглянувши її повідомлення, ухвалила рішення звернутися до Верховної Ради "для вжиття заходів щодо недопущення дій, які можуть бути розцінені як втручання в діяльність суддів під час здійснення правосуддя".

Як повідомило агентству інформоване джерело, до голови ВАКС звертався народний депутат Юрій Камельчук (фракція "Слуга народу") в контексті кримінального провадження за підозрою колишнього голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна в одержанні неправомірної вигоди. Йшлося про підозрюваного - приватного підприємця, який, за попередньою інформацією, давав хабар, ця людина є свідком у справі Мунтяна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА