15:16 13.09.2021

Гастролі Моргенштерна в Україні заборонені - СБУ

1 хв читати
Гастролі Моргенштерна в Україні заборонені - СБУ

Російський співак Алішер Валєєв (Моргенштерн) входить до списку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України, його творчість пропагує культ насильства та створює передумови конфліктних ситуацій на концертах, пояснюють у Службі безпеки України.

"У квітні цього року за поданням СБУ російський співак Алішер Валєєв (Моргенштерн) включений до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. В рекомендаціях СБУ фігурують обидва прізвища репера: і Валєєв, і Моргенштерн", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі СБУ.

При цьому у відомстві наголосили, що позиція СБУ ґрунтується на висновках лінгвістичної експертизи, які підтвердили, що "у "творчості Моргенштерна" пропагується культ насильства та жорстокості, поширення та вживання наркотичних засобів і психотропних речовин".

"Це створює передумови для конфліктних ситуацій щодо організаторів та учасників концерту з його участю", - додали у прес-службі.

У СБУ також зазначили, що у вересні 2021 року СБУ додатково інформувала відповідні органи України про заплановані концерти цього виконавця на території нашої держави.

"Акцентовано на тому, що перебування особи у "списку Мінкульту" автоматично забороняє будь-яку концертну діяльність на території України. Отже, будь-які гастролі "Моргенштерна" на території України - заборонені", - підсумували в українській спецслужбі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА