19:23 17.09.2021

В Офісі президента очікують призначення Радою суддів членів Етичної ради до початку жовтня

2 хв читати
В Офісі президента очікують призначення Радою суддів членів Етичної ради до початку жовтня

У Офісі президента України очікують призначення Радою суддів за своєю квотою членів Етичної ради та початку роботи конкурсної комісії для відбору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів якомога швидше.

"Найбільше ми очікуємо призначення Радою суддів за своєю квотою членів Етичної ради - органу за участю міжнародних експертів, який має відігравати ключову роль у формуванні Вищої ради правосуддя. Важливо, щоб це сталося якомога швидше, вкрай бажано - до початку жовтня. Тоді паралельно зможе відбуватися конкурсний відбір на вакантні посади і перевірка чинних членів ВРУ", - сказав глава Офісу Андрій Єрмак, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" зустріч, на якій обговорювали питання судової реформи.

У зустрічі взяли участь представники Верховної Ради, уряду України, керівники Національного агентства з протидії корупції, Верховного Суду і Ради суддів, посли країн "Великої сімки" та Європейського Союзу в Україні.

"Ми вдячні нашим міжнародним партнерам та Раді суддів за номінування кандидатів до конкурсної комісії для відбору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Сподіваємося, що конкурсна комісія також запрацює найближчим часом", - сказав глава Офісу президента.

"Я хочу наголосити, що на базі комісії з правової реформи при президентові України на постійній основі працюватиме платформа для імплементації змін до законодавства, обговорення і вироблення необхідних рішень, пов'язаних із цим процесом. Президент України надзвичайно зацікавлений у максимальному прискоренні судової реформи, адже ефективна судова система - найважливіший фактор для розвитку нашої країни", - зазначив Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА