11:14 19.09.2021

У Києві проходить Марш рівності

3 хв читати
У Києві проходить Марш рівності

У Києві проходить Марш рівності на підтримку прав людини для ЛГБТ+ спільноти.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 10:40 зібралося орієнтовно від 1,5 до 2,5 тис.осіб. Після закінчення формування колони і припинення пропуску людей в зону проведення заходу, орієнтовно об 11:00 учасники висунуться ходою центральними вулицями міста.

Головне гасло КиївПрайд 2021 року: "Пліч-о-пліч на захист рівноправності".

У руках у учасників маршу різні плакати: "Fight for right", "I am human", "Ми за любов без обмежень", "Сила у впевненості", "Будь собою - ми з тобою", "Бунтуй, кохай, права не віддавай", "Права не дають - права беруть", а також прапори ЛГБТ. Дехто прийшов одягненими в барвисті костюми.

Тема КиївПрайд 2021 року: "Країна для всіх. Закони для життя. Держава для безпеки".

За словами організаторів, це перший Марш рівності, який має політичні вимоги до чинної влади у вигляді Маніфесту, який підписали громадські організації, благодійні фонди та представники політичних сил.

Весь периметр ходи обнесений огорожами, а в місцях перекриття вулиць – шеренгами правоохоронців. Зокрема, перекриті вулиці Володимирська (біля Національного оперного театру та КНУ ім.Шевченка), Богдана Хмельницького (на перетині з вул.Лисенка, а також біля станції метро Театральна).

До охорони публічної безпеки залучені вибухотехніки та кінологи зі службовими собаками. Також акцію супроводжують наряди поліції.

Водночас, біля парку Шевченка в Києві збиралися близько сотні противників маршу рівності, зокрема, представники організацій "Традиції і порядок", "Правий сектор", "християнський фронт" і деких інших.

Як повідомлялося, 3 вересня організаційний комітет КиївПрайд-2021 оприлюднив маніфест з пропозиціями щодо забезпечення в Україні громадянської рівності для ЛГБТ-спільноти.

Серед вимог - ухвалити на осінній сесії парламенту урядовий законопроект №5488, яким передбачено внесення змін до національного законодавства щодо боротьби з дискримінацією та порядок відповідальності за злочини, мотивовані гомофобією, трансфобією та іншими формами нетерпимості.

Також маніфест закликає до реформування правоохоронної системи, зокрема поліції, прокуратури та судової системи, знайти законодавче рішення недопущення мови ворожнечі та виключити в публічному просторі заклики до дискримінації та насильства на адресу ЛГБТ+, активізувати зусилля органів влади на шляху до визнання в Україні цивільних партнерств між людьми однієї статі. Маніфест містить заклик підняти на найвищий щабель в українській державі напрям сімейної політики, розглянувши питання про створення центрального органу виконавчої влади, який займатиметься трьома родинними сферами - сімейною, демографічною та міграційною політиками.

Крім того, у КиївПрайд закликають визнати фактори сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності можливими підставами вчинення домашнього насильства, врахувати у сфері нормативного регулювання та на рівні практичного застосування, в українських навчальних закладах фактори сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності як такі, що є реальними підставами цькування (булінгу).

Маніфест також містить заклик підвищити в системі охорони здоров'я увагу до епідемічного благополуччя спільноти ЛГБТ+, психічного, сексуального та репродуктивного здоров'я, розширити стабільне державне та муніципальне фінансування якісних послуг громадського здоров'я для всіх ключових груп населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА