18:49 20.09.2021

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом виборів до Держдуми РФ, які проводилися в Криму

2 хв читати
СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом виборів до Держдуми РФ, які проводилися в Криму

Слідчі Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження за фактом незаконних виборів до Держдуми РФ, які днями відбулися на території тимчасово окупованого Криму, повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

"Документуються всі причетні до цього псевдоголосування: і з числа офіційних представників РФ, і серед громадян України, які, порушуючи вітчизняне законодавство, допомагали державі-агресору", - йдеться в повідомленні СБУ.

Провадження відкрито за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Служба безпеки України також надала РНБО матеріали для впровадження санкцій щодо організаторів та учасників виборів до російських органів влади на території тимчасово окупованого Криму. Зокрема, йдеться про 33 кандидатів у депутати Держдуми РФ та 54 членів територіальних виборчих комісій.

"І минулої п'ятниці, з ініціативи СБУ, РНБО ухвалила відповідне рішення", - наголошується в повідомленні.

"Протягом всього виборчого процесу Служба безпеки України збирала матеріали стосовно осіб, які організовують та беруть участь у цих перегонах. Адже вони не просто легітимізують окупаційну владу, а становлять загрозу суверенітету та незалежності України і є співучасниками злочину міжнародного масштабу", - наводить прес-центр слова глави СБУ Івана Баканова.

У СБУ нагадали, що з 2014 року Росія провела низку виборів у регіоні, включаючи: голосування за кандидатів до законодавчих органів Криму та Севастополя; муніципальні вибори для формування незаконних органів влади на тимчасово окупованій території України; вибори депутатів Державної думи РФ; вибори президента РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА